AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Rw-Waarde

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is Rw-Waarde?

Rw-waarde staat voor de internationale grootheid die in één getal aangeeft wat de geluidsisolatie is. Hoe hoger de Rw-Waarde, hoe beter de geluidsisolatie van een scheidingsconstructie is. Oftewel, geluid is minder goed hoorbaar in een andere ruimte. Dit is belangrijk indien er bijvoorbeeld vertrouwelijke gesprekken gevoerd moeten kunnen worden. Bij bijvoorbeeld de scheiding van een geluidsstudio met een televisiestudio is het erg van belang dat geen geluid te horen is in de andere studio. Maar het kan ook gaan om minder entertainment gerichte ruimtes zoals een gehorig huis, kantoorruimte of een ander soort ruimte waar geluidsisolatie van belang is. Manieren om geluidsisolatie te kunnen verbeteren zijn het voorzien van contactgeluidsisolatie materialen, verlaagde plafonds en zwevende vloeren.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm