Akoestiek gymzaal

Akoestiek gymzaal

Akoestische totaaloplossingen en geluidsbeheersing voor in de gymzaal

Vrijblijvend advies?

Vraag het onze adviseurs: 088 – 883 3321

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
symbol

Akoestiek gymzaal

U herkent ongetwijfeld de piepende schoenen, ballen die afketsen op de muur of het schreeuwen van sporters en supporters. Als de akoestiek niet op orde is worden deze geluiden nog meer versterkt. Als u zich herkent in dit probleem is het tijd om actie te ondernemen.

Gehoorschade in een gymzaal

Gehoorschade

Slechte akoestiek in een gymzaal is voor niemand prettig. Er kunnen bijvoorbeeld onveilige situaties ontstaan doordat instructies en waarschuwingen van docenten en scheidsrechters niet worden verstaan. Daarnaast kan langdurige blootstelling aan overmatig geluid leiden tot gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan gehoorbeschadiging en concentratieproblemen. De NOC*NSF-norm voor sportaccommodaties stelt strenge eisen aan de mate van galm in een gymzaal. Wilt u weten of u voldoet een deze eisen? Laat een akoestische meting uitvoeren.

Akoestisch rapport en advies

Akoestisch rapport / advies

De basis van elk akoestisch rapport is een goede akoestische meting. Met speciale akoestische apparatuur brengen wij precies in kaart waar uw probleem/problemen zich bevinden. Deze resultaten verwerken we in een akoestisch rapport. Wij letten hierbij niet alleen op de wet- en regelgeving die voor u gelden, maar wij kijken bijvoorbeeld ook naar Arbowetgeving rondom uw personeel. In het akoestisch rapport vermelden wij ook een oplossing voor uw akoestisch probleem. Indien gewenst kunnen wij deze producten aan u leveren en zelfs ter plekke voor u monteren.

Onze producten voor een gymzaal

Onze producten

Goede ruimteakoestiek heeft een positieve invloed op geluidsoverlast binnen een gymzaal. Door het plaatsen van geluidsabsorberende materialen wordt de akoestiek in een ruimte verbeterd. In een gymzaal moet er goed worden gekeken naar de dimensies van het pand en de diverse eisen die er worden gesteld. Door het verspreid plaatsen van de juiste akoestische wandpanelen en/of akoestische plafondpanelen kan de ruimte akoestiek op een positieve manier worden beïnvloed. U creëert meer rust met als gevolg dat sporters zich beter kunnen concentreren en beter kunnen communiceren.

Gemaakt voor geluidsoverlast

Door de constructie en een tekort aan geluidsabsorberende materialen kan geluid in een gymzaal vaak ongehinderd verplaatsen. Door het plaatsen van akoestische panelen, aan de wand en/of het plafond, kan dit probleem al voor een groot deel worden verholpen.

A

Akoestiek

Waar komt slechte akoestiek vandaan?

Het is belangrijk om scherp te hebben dat er wettelijke eisen worden gesteld aan de nagalmtijd. Flutterecho speelt een belangrijke rol. U kunt flutterecho gemakkelijk horen. U kunt een flutterecho horen als u bijvoorbeeld een bal op de grond gooit. U hoort dat geluid tussen de wanden heen en weer kaatsen. Wilt u een oplossing voor uw gymzaal?

Neem contact op

Slechte akoestiek in een gymzaal
Waarom AcoustiNorm

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm