AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Akoestische panelen doe het zelf

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Akoestische panelen doe het zelf

Akoestische panelen doe-het-zelf! In dit blogje leggen wij u uit waarom het zelf plaatsen van akoestische panelen niet altijd het gewenste effect heeft.

Wat kun je zelf doen

Wat kunt u zelf doen om dit probleem aan te pakken? Zaken die helpen maar een groot probleem echter niet oplossen zijn bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking of kleden. Gestoffeerde meubels nemen ook wat geluid op. Dus pas in de ruimte zoveel mogelijk zachte materialen toe. Maar let wel, is er een echt groot probleem, dan zullen deze zaken de nagalm niet wegnemen en is het toepassen van speciale materialen en producten een betere oplossing.

Natuurlijk is het inschakelen van een expert de beste oplossing. Het liefst voordat men met een ruimte begint. Is het echter te laat en is er een probleem ontstaan? Zorg dan dat geluidsgolven onderbroken worden en geluid opgenomen kan worden in de ruimte.

Akoestische problemen herkennen

Akoestische problemen herkennen we vrij gemakkelijk. Herkenbaar is de slechte verstaanbaarheid in sportzalen, zwembaden en restaurants. Een kakafonie van geluid komt vaak op je af waardoor een prettig gesprek bijna niet mogelijk is.

Men herkent dit ook steeds vaker in hun eigen huis. Door het minimaliseren van interieurs en vele harde materialen zoals tegelvloeren en veel strak modern stucwerk kan geluid nergens heen. Het wordt niet geabsorbeerd waardoor het door de ruimte blijft reflecteren en de herkenbare storende nagalm veroorzaakt. Die storende nagalm wordt veroorzaakt doordat reflectiegeluiden in de ruimte sneller het oor bereiken dan het rechtstreekse brongeluid. Er ontstaat dan een soort echo in je hoofd waardoor de verstaanbaarheid vermindert.

Dit probleem veroorzaakt bij dagelijkse last gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan stem- en gehoorproblemen maar kan zelfs tot hartfalen leiden. Factoren als vermoeidheid en stress zijn ook herkenbare effecten van slechte akoestiek. De akoestiek verbeteren is van groot belang.

Ik wil advies ontvangen

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2021 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm