AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Geluidsisolatie plafond

×
Ga terug naar het overzicht

Geluidsisolatie plafond

In een ruimte zijn qua geluid twee aspecten belangrijk. Geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Grote kans dat u op zoek bent naar een geluidsabsorberende oplossing. Wij leggen u graag het verschil uit tussen geluidsisolatie en geluidsabsorptie.

Geluidsabsorptie

De storende galm die we vaak in ruimtes wel herkennen en weg willen halen, doe je middels geluidsabsorptie: het toevoegen van hoogwaardige akoestische materialen die geluid kunnen opnemen zodat het niet meer in de ruimte wordt weerkaatst. Goede absorberende producten zijn bijvoorbeeld akoestische wandpanelen, akoestische plafondpanelen en akoestische roomdividers. Al deze producten hebben gemeen dat ze een zogenaamde hoge NRC-waarde (klik op deze link voor onze blog over NRC Waarde) moeten hebben om effect te genereren in de ruimte. De NRC-waarde is een gemiddelde absorptiewaarde per m2.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een ander verhaal. Dit voorkomt dat geluid middels lekken of te dunne wandjes of plafonds van de ene naar de andere ruimte overgedragen wordt. Goede isolatie voorkomt dus storend geluidsoverdracht tussen ruimtes. De isolatiewaarde van wanden en plafonds wordt weergegeven in een R- of Rw-waarde. Ook het aantal dB’s dat maximaal via wanden en/of plafonds overgedragen mag worden is per toepassingsruimte anders.

Bent u op zoek naar een geluidsabsorberende oplossing?

AcoustiNorm is met recht dé specialist op het gebied van akoestische producten. Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden voor uw project zijn?

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶