AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsisolatie plafond

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Geluidsisolatie plafond

In een ruimte zijn qua geluid twee aspecten belangrijk. Geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Grote kans dat u op zoek bent naar een geluidsabsorberende oplossing. Wij leggen u graag het verschil uit tussen geluidsisolatie en geluidsabsorptie.

Geluidsabsorptie

De storende galm die we vaak in ruimtes wel herkennen en weg willen halen, doe je middels geluidsabsorptie: het toevoegen van hoogwaardige akoestische materialen die geluid kunnen opnemen zodat het niet meer in de ruimte wordt weerkaatst. Goede absorberende producten zijn bijvoorbeeld akoestische wandpanelen, akoestische plafondpanelen en akoestische roomdividers. Al deze producten hebben gemeen dat ze een zogenaamde hoge NRC-waarde (klik op deze link voor onze blog over NRC Waarde) moeten hebben om effect te genereren in de ruimte. De NRC-waarde is een gemiddelde absorptiewaarde per m2.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een ander verhaal. Dit voorkomt dat geluid middels lekken of te dunne wandjes of plafonds van de ene naar de andere ruimte overgedragen wordt. Goede isolatie voorkomt dus storend geluidsoverdracht tussen ruimtes. De isolatiewaarde van wanden en plafonds wordt weergegeven in een R- of Rw-waarde. Ook het aantal dB’s dat maximaal via wanden en/of plafonds overgedragen mag worden is per toepassingsruimte anders.

Bent u op zoek naar een geluidsabsorberende oplossing?

AcoustiNorm is met recht dé specialist op het gebied van akoestische producten. Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden voor uw project zijn?

Neem contact op

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2021 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm