AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

NRC waarde

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

NRC Waarde

De NRC Waarde, ook wel Noise Reduction Coëfficient genoemd, is de technische benaming voor een waarde die duidelijk maakt hoeveel geluid een materiaal absorbeert. Hoe hoger de waarde, hoe beter een akoestisch paneel het geluid absorbeert. Er zijn diverse akoestische oplossingen te vinden in de markt. Van budget tot professioneel. Het prijsverschil van deze oplossingen wordt voor een groot deel bepaald door de specifieke waardes van een paneel. Een paneel met een hoge waarde is namelijk opgebouwd uit kwalitatief betere materialen dan een paneel met een lagere waarde.

Wat kan ik met de NRC Waarde?

De NRC Waarde wordt relevant wanneer een ruimte last heeft van nagalm. Wanneer er sprake is van veel nagalm moet er geluidsabsorberend materiaal in de ruimte worden geplaatst. De hoeveelheid materialen die geplaatst moeten worden is afhankelijk van de nagalmtijd én de NRC waarde van de panelen. Het is belangrijk om scherp te hebben dat er wettelijke eisen worden gesteld aan de nagalmtijd, bijvoorbeeld de Arbo, NOC*NSF of het Bouwbesluit. Hoeveel materiaal er geplaatst moet worden bepalen we a.d.h.v. een (ruis)meting. Deze meting laat exact zien wat de hoogte is van de nagalm in elk frequentiegebied. Variëren van 125 Hertz tot 4000 Herz. Na de meting kan de oplossing worden bepaald. Bij voorkeur worden er materialen geplaatst met een waarde tussen de 0.85 en 1.0. Hierbij is 1.0 het best haalbare resultaat. Deze waarde wordt ook wel het Open Raam effect genoemd. Zet uw raam maar eens open, loop terug naar het midden van de ruimte en maak vervolgens een hard geluid. U zult horen dat het geluid volledig verdwijnt, zonder nagalm. In combinatie met akoestische panelen duidt dit effect aan hoe goed het geluid in een ruimte verdwijnt.

Welke oplossingen zijn er?

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bieden wij verschillende oplossingen. Deze oplossingen variëren van goed tot zeer goed. Onze panelen zijn niet alleen effectief, maar ook een toegevoegde waarde aan de esthetiek in een ruimte.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm