AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

NRC waarde

×

NRC Waarde

De NRC Waarde, ook wel Noise Reduction Coëfficient genoemd, is de technische benaming voor een waarde die duidelijk maakt hoeveel geluid een materiaal absorbeert. Hoe hoger de waarde, hoe beter een akoestisch paneel het geluid absorbeert. Er zijn diverse akoestische oplossingen te vinden in de markt. Van budget tot professioneel. Het prijsverschil van deze oplossingen wordt voor een groot deel bepaald door de specifieke waardes van een paneel. Een paneel met een hoge waarde is namelijk opgebouwd uit kwalitatief betere materialen dan een paneel met een lagere waarde.

Wat kan ik met de NRC Waarde?

De NRC Waarde wordt relevant wanneer een ruimte last heeft van nagalm. Wanneer er sprake is van veel nagalm moet er geluidsabsorberend materiaal in de ruimte worden geplaatst. De hoeveelheid materialen die geplaatst moeten worden is afhankelijk van de nagalmtijd én de NRC waarde van de panelen. Het is belangrijk om scherp te hebben dat er wettelijke eisen worden gesteld aan de nagalmtijd, bijvoorbeeld de Arbo, NOC*NSF of het Bouwbesluit. Hoeveel materiaal er geplaatst moet worden bepalen we a.d.h.v. een (ruis)meting. Deze meting laat exact zien wat de hoogte is van de nagalm in elk frequentiegebied. Variëren van 125 Hertz tot 4000 Herz.

Na de meting kan de oplossing worden bepaald. Bij voorkeur worden er materialen geplaatst met een waarde tussen de 0.85 en 1.0. Hierbij is 1.0 het best haalbare resultaat. Deze waarde wordt ook wel het Open Raam effect genoemd. Zet uw raam maar eens open, loop terug naar het midden van de ruimte en maak vervolgens een hard geluid. U zult horen dat het geluid volledig verdwijnt, zonder nagalm. In combinatie met akoestische panelen duidt dit effect aan hoe goed het geluid in een ruimte verdwijnt.

Welke oplossingen zijn er?

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bieden wij verschillende oplossingen.

Onze panelen zijn niet alleen effectief, maar ook een toegevoegde waarde aan de esthetiek in een ruimte.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief