AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Werksfeer verbeteren

×
Ga terug naar het overzicht

Werksfeer verbeteren

De werksfeer op de vloer wordt voor een belangrijk deel bepaald door uw leuke collega’s. Bij werksfeer verbeteren is ruimteakoestiek vaak een van de laatste dingen waar men aan denkt.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde en comfortabele werksfeer is de akoestiek. Is de akoestiek niet in orde, dan heeft dat op vele vlakken invloed op de werkvloer. Mensen worden snel afgeleid, kunnen zich niet goed concentreren, raken sneller vermoeid en geïrriteerd door storende omgevingsgeluiden van collega’s of zelfs de koffiemachine.

Werksfeer verbeteren a.d.h.v. akoestiek

Er zijn een aantal belangrijke aspecten die op de werkvloer moeten kloppen.

Nagalm

Op de eerste plaats de nagalm. Deze moet circa 0.5 seconden bedragen om een comfortabele en gezonde werkruimte te waarborgen. Wat is nagalm? Klik hier voor meer informatie. Nagalm wordt opgelost door tactisch geplaatste plafond- en wandpanelen.

Geluidsreflecties

Maar alleen de nagalm aanpakken lost het probleem nog niet volledig op. Als er in een ruimte veel harde oppervlakken bevinden, kan geluid alsnog gemakkelijk door de ruimte kaatsen. Modern stucwerk, beton en glas zijn voorbeelden van harde oppervlakken. In dat geval is het plaatsen van strategische wandpanelen essentieel. Deze Panelen breken geluidsreflecties en voorkomen dat het geluid ongestoord door de ruimte kan bewegen.

Spraakverstaanbaarheid

Een derde aspect is de spraakverstaanbaarheid/privacy. Dit moet onder controle zijn. In wachtruimtes en grote kantoortuinen kan het al snel voorkomen dat privacygevoelige gesprekken hoorbaar worden voor anderen in dezelfde ruimte. Dit kunnen we oplossen door het plaatsen van privacyschermen en/of bureaudividers.

Met deze oplossingen bent u verzekerd van een fijne, rustige en comfortabele werkplek. Het is niet noodzakelijk om alle drie de onderdelen aan te pakken, maar het levert wel het beste resultaat.

Vrijblijvend advies

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om te luisteren en u een passend advies te bieden.

Ik wil meer weten

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief