AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Werksfeer verbeteren

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Werksfeer verbeteren

De werksfeer op de vloer wordt voor een belangrijk deel bepaald door uw leuke collega’s. Bij werksfeer verbeteren is ruimteakoestiek vaak een van de laatste dingen waar men aan denkt.

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde en comfortabele werksfeer is de akoestiek. Is de akoestiek niet in orde, dan heeft dat op vele vlakken invloed op de werkvloer. Mensen worden snel afgeleid, kunnen zich niet goed concentreren, raken sneller vermoeid en geïrriteerd door storende omgevingsgeluiden van collega’s of zelfs de koffiemachine.

Werksfeer verbeteren a.d.h.v. akoestiek

Er zijn een aantal belangrijke aspecten die op de werkvloer moeten kloppen.

Nagalm

Op de eerste plaats de nagalm. Deze moet circa 0.5 seconden bedragen om een comfortabele en gezonde werkruimte te waarborgen. Wat is nagalm? Klik hier voor meer informatie. Nagalm wordt opgelost door tactisch geplaatste plafond- en wandpanelen.

Geluidsreflecties

Maar alleen de nagalm aanpakken lost het probleem nog niet volledig op. Als er in een ruimte veel harde oppervlakken bevinden, kan geluid alsnog gemakkelijk door de ruimte kaatsen. Modern stucwerk, beton en glas zijn voorbeelden van harde oppervlakken. In dat geval is het plaatsen van strategische wandpanelen essentieel. Deze Panelen breken geluidsreflecties en voorkomen dat het geluid ongestoord door de ruimte kan bewegen.

Spraakverstaanbaarheid

Een derde aspect is de spraakverstaanbaarheid/privacy. Dit moet onder controle zijn. In wachtruimtes en grote kantoortuinen kan het al snel voorkomen dat privacygevoelige gesprekken hoorbaar worden voor anderen in dezelfde ruimte. Dit kunnen we oplossen door het plaatsen van privacyschermen en/of bureaudividers.

Met deze oplossingen bent u verzekerd van een fijne, rustige en comfortabele werkplek. Het is niet noodzakelijk om alle drie de onderdelen aan te pakken, maar het levert wel het beste resultaat.

Vrijblijvend advies

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om te luisteren en u een passend advies te bieden.

Ik wil meer weten

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2021 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm