AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Absorptie van geluid

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is absorptie van geluid?

Absorptie van geluid is een term die betrekking heeft op de hoeveel geluid welke door een specifiek materiaal wordt geabsorbeerd. Er wordt hierbij dus gekeken hoeveel geluid er verdwijnt in de materialen die zich in een ruimte bevinden. Om hierover een goed beeld te vormen wordt er ook gekeken hoeveel ruimte wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. Tevens wordt de weerkaatsing van geluid gemeten. Als er sprake is van absorptie van geluid, zal dit geluid gedeeltelijk verdwijnen in een ruimte. De bewegende luchtdeeltjes van het geluid worden hierbij omgezet in warmte.

Hoeveel geluid door een materiaal wordt geabsorbeerd is afhankelijk van de karakteristieke eigenschappen van de betreffende materialen. Het geluidsabsorberend vermogen van een materiaal wordt uitgedrukt met een absorptie coëfficiënt. Geluidsabsorberende materialen zijn vaak licht van gewicht en hebben een open constructie. Gordijnen, stoelzittingen en andere stoffen zijn dan ook bekende voorbeelden van geluidsabsorberende materialen in een ruimte. Daarnaast kan geluidsabsorptie worden gestuurd door toepassingen als wanden en systeemplafonds.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm