AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsniveau

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is geluidsniveau?

De term geluidsniveau heeft betrekking op de combinatie van geluidssterkte en de referentiewaarde (de gehoordrempel) hiervan. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel. Het geluidsniveau in een normale omgeving varieert tussen ca. 30 en 120 decibel. Het is goed om te realiseren dat een lange blootstelling aan een geluidsniveau vanaf 80 decibel schadelijk kan zijn. Geluiden met een niveau van 120 decibel of meer kunnen het gehoor direct beschadigen. De schadelijkheid van geluiden met een geluidsniveau tussen de 80 en 120 decibel hangt af hoe vaak en hoe lang een persoon hieraan blootgesteld wordt. Er zijn diverse normen vastgesteld die betrekking hebben op de veiligheid van een specifiek geluidsniveau. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de Arbonorm en een vrijetijdsnorm.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm