AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsverspreiding

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is geluidsverspreiding?

Een hoge geluidsverspreiding kan zorgen voor een hoop rumoer in een ruimte. Geluidverspreiding vindt plaats wanneer een geluidsbron trillingen verspreid in de vorm van een geluid. Als het geluid vaak weerkaatst tegen harde materialen zoals een betonnen muur ontstaat er galm en rumoer. Te veel galm kan zorgen voor irritaties omdat de spraakverstaanbaarheid in lager is. Om minder geluidsverspreiding te verzorgen is het belangrijk gebruik te maken van geluidsabsorberende materialen in zowel de ruimtes als de gangen tussen ruimtes.

Oplossing tegen geluidsverspreiding

Om de spraakverstaanbaarheid te verhogen en de geluidsverspreiding te verlagen zijn er een aantal oplossingen die men kan implementeren:
  • Akoestisch plafond – Zwevend plafond of geluidsabsorberende plafonds
  • Akoestische vloer – Een zwevende vloer of tapijt
  • Akoestische wandpanelen – Panelen van zacht materiaal
  • Roomdividers – Verdeel een (grote) ruimte met geluidwerende dividers
  • Meubels van zachte materialen – Banken, stoelen en tapijten

Verspreiding van geluid in werkruimtes

Bij het inrichten van een werkruimte zoals bijvoorbeeld een kantoor zijn er verschillende factoren om geluidsverspreiding te verminderen. Naast het implementeren van akoestische plafonds en wandpanelen kan er rekening gehouden worden met het neerzetten van de meubels. Bij het ontwerpen van de inrichting van een werkruimte is slim te kijken waar de werkplekken geplaatst gaan worden. Zorg ervoor dat niet te veel mensen in één ruimte zitten om geluidshinder te voorkomen. In plaats van dat extra bureau kan je een kast of bank neerzetten met zachte materialen die geluid beter absorberen. Houd tijdens het inrichten rekening met:
  • De vloeroppervlakte
  • Het ontwerpen van de inrichting
  • De locatie van werkplekken en stilteplekken
  • Het achtergrondgeluid
  • Het gebruiken van zachte materialen in meubilair


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm