AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Octaafband

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een octaafband?

De meeste gebruikte onderverdeling van het frequentiespectrum is de octaafband. Een frequentiespectrum wordt in de akoestiek vaak onderverdeeld in frequentiebanden. De hoogst doorgelaten frequentie van een octaaf is twee keer zo groot als de laagst doorgelaten frequentie. Deze twee grensfrequenties liggen dus een factor 2 uit elkaar.

Middenfrequentie van een octaafband

Met behulp van hun middenfrequentie kunnen octaven worden benoemd. De middenfrequentie is het gemiddelde van de hoogste en laagste frequentie. Het onderstaande figuur geeft de verdeling weer van het hoogst doorgelaten frequentie, middenfrequentie en het laagst doorgelaten frequentie van een octaaf.

Soorten octaafbanden

De midden frequenties van opeenvolgende octaafbanden liggen door deze definiëring ook een factor 2 uit elkaar. Als één van deze octaafbanden de middenfrequentie van 1000 Hz krijgt zijn alle octaafbanden vastgelegd in het hoorbare gebied. Er wordt dan gesproken over 1000 Hz octaafband, 500 Hz octaafband, 250 Hz octaafband en de 125 Hz octaafband.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm