AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Timbre/ Klankkleur

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is Timbre/ Klankkleur?

De eigenschap van een klank waarmee verschillende stemmen of muziekinstrumenten zich onderscheiden heet Timbre of Klankkleur. Dit is wanneer er resonanties zijn op bepaalde frequenties. Waardoor je een klankkleur hoort heeft te maken met de aanwezigheid van één of meer formanten. Door dit te oefenen of aangeboren Timbre te hebben kan je het onderscheid horen tussen bijvoorbeeld een trompet en saxofoon in een jazz band. Met genoeg oefening kan je zelfs het verschil horen tussen twee verschillende violen. Van elk instrument is de toon opgebouwd uit een aantal afzonderlijke frequenties. Deze frequenties worden gemeten in hertz. De naam gegeven aan de laagste frequentie wordt grondtoon genoemd, met de hoogte van de grondtoon is bepaald hoe hoog de toon ervaren wordt door het menselijk gehoor. De grondtoon samen met een aantal harmonische boventonen geven de kwaliteit van de klank. Door o.a. resonantie worden bepaalde harmonische tonen versterkt, waardoor de klankkleur een typische wending aanneemt. Dit worden formanten genoemd, deze komen veelvuldig voor. De balans van de formanten en de sterkte van elke frequentie geven een karakteristiek geluid bij een lang aangehouden toon.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm