AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsverval meting

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een Geluidsverval meting?

Bij het meten van geluidsverval wordt er gekeken hoe snel een geluidsbron zoals spraakgeluid in een ruimte vervalt. Deze akoestische meting wordt vaak ingezet om ervoor te zorgen dat er communicatie en comfort is bij het inrichten van bijvoorbeeld kantoorruimtes. Je wilt namelijk niet dat collega’s te veel last hebben van elkaars telefoongesprekken of overleg momenten. Om dit te voorkomen kan je panelen of roomdividers plaatsen die ervoor zorgen dat het geluid eerder vervalt in de ruimte. Het geluidsverval wordt in principe hetzelfde gemeten als een nagalmmeting. Alleen in dit geval wordt er alleen gekeken binnen hoeveel seconden het geluid vervalt per vooraf bepaalde afstand. In de regel per 4 meter. Vervolgens wordt er gekeken naar oplossingen om het geluidsverval zo kort mogelijk te krijgen. Dit kan handig zijn in kantoorruimtes waar meerdere mensen bij elkaar zitten. Dit kan ook handig zijn in vergaderruimtes en individuele kantoren voor gesprekken die niet voor oren van buitenaf bedoeld zijn. Dit wordt ook wel spraakprivacy genoemd. Op deze manier kan iedereen comfortabel en professioneel werken op kantoor.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm