AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Nagalmmeting

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een Nagalmmeting?

De nagalm is de benaming van nagalm na het uitschakelen van een geluidsbron in een ruimte. Het beschrijft het zachter worden van de geluidsemissie (toon of geluid). Hoe langer de nagalm duurt, hoe oncomfortabeler en storender de ruimte aanvoelt. Wanneer een ruimte meer gevuld is met objecten zal de nagalm korter zijn. De nagalm wordt nog sterker verkort wanneer er geluidsabsorberende materialen aanwezig zijn, zoals akoestische plafondpanelen. Deze zijn gevuld met een hoogwaardig absorberende kern en afgewerkt met en akoestisch werkende stof. Dit zorgt er namelijk voor dat de geluidsstralen minder reflecteren  en het geluid dus sneller afneemt.

Bij kleinere ruimtes zal een geluidstraal vaker en sneller reflecteren. Dit resulteert in een storende nagalm en directe korte storende reflecties. Het reflectiegeluid is dan sneller bij de toehoorder dan het brongeluid. Dit wordt als zeer storend ervaren. In grote lege ruimtes is vaak een sterke echo aanwezig. Deze wordt veroorzaakt door een combinatie van volume, harde materialen en geluidsgolven die met een snelheid van 340m/s dor de ruimte schieten en overal weerkaatsen. Bij het meten van een nagalm wordt er minimaal 80 dB aan geluid in een ruimte gebracht door middel van een ruismeting. Vervolgens wordt de duur van het geluidsverval naar 20 dB gemeten in seconden. Het gemiddelde verval laat zien wat de nagalm is en bepaald of de ruimte voldoet aan de norm.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm