AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Formule van Sabine

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Formule van Sabine

Door middel van de formule van Sabine kan je de nagalmtijd berekenen of om een nagalmmeting te doen. Sabine was een Amerikaanse natuurkundige levend van 1869 tot 1919 en pionier op het gebied van de zaalakoestiek. Zij heeft de meest eenvoudige berekening voor het meten van nagalmtijd uitgevonden die tot deze dag nog wordt gebruikt. De nagalmtijd is de tijd in seconden die het duurt voordat een geluid 60dB is afgenomen tot 20 dB. Dit is wanneer het geluid niet meer hoorbaar is voor de mens. De nagalmtijd is afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar een nagalmmeting wordt gedaan en wordt gedefinieerd als de tijd die nodig voor een geluid om af te nemen tot 20 dB. De formule van Sabine ziet er als volgt uit:
T : Galmtijd (tijd dat een geluid afneemt tot 60 dB) V : Volume van de ruimte (in m³) O : Som van de wandoppervlakten (in m²) α : Absorptiecoëfficiënten (in m²)


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm