AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Contactgeluid

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een contactgeluid?

Er is sprake van contactgeluid als een constructie rechtstreeks aan het trillen wordt gebracht door een geluidsbron. In dat geval zal een trilling zich in deze constructie voortplanten en de lucht in een andere ruimte doen trillen. Bekende voorbeelden hiervan zijn het geluid van een dichtslaande deur, het hoorbaar zijn als iemand op hoge hakken in een andere ruimte loopt of het geluid dat hoorbaar is als iemand in een andere ruimte een spijker in de muur slaat. Het tegenovergestelde van contactgeluid is luchtgeluid. Met betrekking tot de keuze voor geluidsisolerende maatregelen is het belangrijk om te weten wat de bron is van het geluid. Dus of er sprake is van lucht- of contactgeluid.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm