AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsbron

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een geluidsbron?

Een geluidsbron is de veroorzakende factor van veranderingen in de luchtdruk waardoor zich een golfbeweging (de geluidsgolf) door de lucht kan voortbewegen. De luchtdeeltjes in de omgeving worden hierbij samengeperst waardoor de luchtdruk in dat gebied hoger wordt. Deze samengeperste luchtdeeltjes zullen in botsing komen met andere deeltjes waardoor de energie wordt doorgegeven. Op het moment dat een geluidsgolf de trommelvliezen van een mens bereikt, zullen deze aan het trillen worden gebracht in overeenstemming met de frequentie van de geluidsgolf. In de praktijk betekent dit, dat een geluidsbron het voorwerp is die trillingen veroorzaakt. Dit kunnen diverse bronnen zijn zoals een stem, een luidspreker, een muziekinstrument of geluiden uit de natuur. Een geluidsbron is dus de verzender van het geluid.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm