AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Echo

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is echo?

Een echo geluid is een akoestisch verschijnsel waarbij er sprake is van een terugkaatsing van geluidsgolven. De terugkaatsing van het geluid wordt veroorzaakt doordat de geluidsgolven door een object of hard oppervlak teruggekaatst worden. Hierdoor is een geluid meerdere keren achter elkaar hoorbaar. Het tijdsverschil tussen het oorspronkelijke geluid (bron geluid) en de echo (reflectie) wordt gevormd door de voortplantingssnelheid van het medium (dit is vaak lucht) waardoor de geluidsgolven gaan. De geluidssnelheid en de afstand van de geluidsbron en het object zijn afhankelijke factoren voor het moment wanneer de echo hoorbaar is. Dit tijdsverschil heeft veel invloed op de perceptie van een echo, dus of een terugkaatsing van geluidsgolven als hinderlijk wordt ervaren of niet. Dit kan vooral in een binnenruimte het geval zijn. In zo’n situatie kunnen er diverse maatregelen genomen worden om de akoestiek in de betreffende ruimte te verbeteren.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm