AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

NOC*NSF

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is het NOC*NSF?

Het NOC*NSF geeft eisen aan de zaalakoestiek in sporthallen. Hier gaat het voornamelijk over de nagalmtijd in een sporthal. Deze wordt beoordeeld door de zaalakoestiek te onderzoeken. Door het grote volume van de ruimte in combinatie met de harde materialen die worden toegepast in de plafonds, wanden en vloeren van sportaccommodaties is er doorgaans veel last van galm. Dit kan storend zijn voor het duidelijk overbrengen van stemgeluid, wat voornamelijk een probleem is voor docenten. Daarnaast kan er door het geluid wat wordt gemaakt tijdens het sporten een hoop geluidshinder ontstaan wat kan leiden tot irritaties en boosheid.

NOC*NSF: Normen voor zaalakoestiek

In sporthallen worden in de praktijk geregeld langdurige geluidsniveaus boven de 80 dB en lange nagalmtijden van 3,0 seconden gemeten. Goede akoestiek bij sportaccommodaties is een combinatie van spraakverstaanbaarheid, achtergrondgeluidsniveau en galm. Alle drie soorten parameters zijn verbonden aan de nagalmtijd. Om de nagalmtijd zoveel mogelijk te verminderen moet er genoeg geluidsabsorberende materialen worden toegepast in de sportruimtes. Hieronder staat een figuur waar de nagalmtijd per volume sportaccommodatie wordt weergegeven:

Oplossingen nagalm sportaccommodaties

Om de nagalmtijd te verminderen in een sportzaal zijn er verschillende oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden:

  • Geluidsabsorberende materialen, zoals panelen tegen de wanden
  • Sporthal met gedeeltelijk harde wanden
  • Sporthal met flexibele scheidingswand
  • Nagalmtijd meting in de accommodatie
  • Geluidsabsorberend plafond


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm