AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Gehoorgrens

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is een gehoorgrens?

De term gehoorgrens heeft betrekking op het menselijk vermogen om een geluid te horen. Hierbij speelt de frequentie van het geluid een belangrijke rol. De term frequentie is een objectieve trem die betrekking heeft op het aantal geluidstrillingen per seconde. In de volksmond wordt een geluid met een specifieke frequentie aangeduid als “toonhoogte”. Frequentie wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). De mogelijkheden van de mens om geluidsfrequenties waar te nemen, wordt de gehoorgrens genoemd. De onder- en bovengrens van geluidsfrequentie in relatie tot ons gehoor verschilt per persoon. Een gezond oor neemt tonen waar tussen de 20 en 20.000 Hz. Geluiden boven de 20.000 Hz wordt ultrasoon geluid genoemd. Kinderen hebben vaak een bredere gehoorgrens, ouderen juist hebben juist een wat mindere gehoorgrens. Ons stemgeluid heeft een bereik tussen de 250 en 4000 Hz.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm