AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Omgevingsgeluiden

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat zijn omgevingsgeluiden?

Omgevingsgeluiden zijn geluiden die worden voortgebracht door de omgeving. Het betreft dus een geluidsproductie waarvoor de persoon in kwestie niet verantwoordelijk is. Er zijn diverse voorbeelden van omgevingsgeluiden te benoemen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan harde muziek van de buren, de geluiden die hoorbaar zijn van een snelweg, de geluiden die veroorzaakt worden door vliegverkeer, geluiden die geproduceerd worden door de industrie of geluiden uit de natuur. Omgevingsgeluiden kunnen als storend en als niet storend ervaren worden. Op het moment dat een persoon langdurig wordt blootgesteld aan een hoog geluidsniveau (boven de 80 decibel) kan er gehoorschade ontstaan. Daarnaast kan omgevingsgeluid veel stress en onrust veroorzaken als dit als hinderlijk wordt ervaren. Omgevingsgeluiden uit de natuur (zoals het fluiten van de vogels) kunnen ook als prettig worden ervaren.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm